Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Granne dödshotade badande barn efter högljudd poollek

Barnens lek i poolen blev droppen som fick bägaren att rinna över för Vellingebon. Nu åtalas den äldre mannen för olaga hot mot grupp, misstänkt för att ha dödshotat barnen.

Händelsen, som mannen nu åtalas för, inträffade i juni när två av hans grannbarn och deras kompisar hoppade på en studsmatta och lekte i poolen. Samtliga barn är i tioårsåldern.
Mannen ska enligt mamman, som blev vittne till händelsen, ha skrikit "nu jävlar räcker det, jag kommer in och slår ihjäl er". Enligt föräldern har han också vid tidigare tillfällen klagat när barnen lekte i trädgården.
Ytterligare en granne, som också var ute på tomten med sina barn, blev inblandad i händelsen. Föräldern har uppgett i förhör att även hon hörde hotet och uppfattade att det var riktat mot hennes barn. Hon ska över staketet ha ifrågasatt om den äldre grannen menade allvar med sitt uttalande. Mannen ska då enligt henne ha upprepat hotet.
Båda familjerna har gjort separata polisanmälningar. Den ena föräldern yrkar också på skadestånd på 14 000 kronor, eftersom hennes barn efter händelsen varit rädda och inte vågar vistas i trädgården.
Den äldre mannen har i förhör uppgett att barnens högljudda lek under en längre tid har stört honom, och att dagen i juni när vattenkaskaderna från poolen stänkte in på hans altan blev droppen. Han uppger också att han försökt prata med föräldrarna vid tidigare tillfällen utan att få respons. När det gäller hotet uppger han att han inte minns vad som sagts, men att han inte haft för avsikt att skada någon.
Gå till toppen