Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nakenbadande turister skapar ilska i Italien

Två engelsktalande turister har skapat rabalder i Italien efter att ha nakenbadat i en av stadens monumentala fontäner. Italiensk ministern twittrar att "Italien är inte deras privata badrum".

Altare della Patria. Arkivbild.Bild: Gregorio Borgia
De två männen dansade runt i Altare della Patria-fontänen på Piazza Venezia i Rom medan de blev filmade. På filmen, som lade upp på en blogg, kan man sedan se att en av männen sedan drar ner kalsongerna och poserar för kameran, skriver BBC.
Turisterna har kallats "idioter" av landets vice premiärminister Matteo Salvini på Twitter och han lade även till att "Italien är inte deras privata badrum".
Matteo Salvini, Italiens vice premiärminister.Bild: Flavio Lo Scalzo
BBC skriver att filmklippet skapat ilska och att beteendet kallats "ignorant" på flera håll. Polisen i Rom säger att det är ett olagligt och upprörande beteende och försöker nu hitta de två turisterna från helgens incident.
Roms vice borgmästare Luca Bergamo twittrade också ut sin reaktion och skrev "När de väl identifieras av lokalpolisen, som jobbar aktivt med att hitta männen, kommer de få högsta möjliga straff".
Gå till toppen