Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosengårdstränaren: "Vi är väldigt besvikna"

Total Rosengårdsdominans och målchanser att göra tvåsiffrigt på. Men i stället straffade den förra Malmöspelaren Felicia Karlsson laget i slutminuterna - och snodde en poäng.
– Vi är så klart väldigt, väldigt besvikna, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

FC Rosengård tappade viktiga poäng i kampen om guldet.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Den första halvleken var jämn på Tunavallen i Eskilstuna. FC Rosengård och Eskilstuna United visade båda upp ett bra spel när de inledde den femtonde omgången av damallsvenskan.
I den andra halvleken steppade FC Rosengård dock upp och visade varför de är med och slåss om guldet.
Hemmalaget fick svårt att hänga med och i den 53 matchminuten gjorde Anja Mittag mål. Efter det fortsatte Malmölaget att ösa på och om gästerna hade gjort mål på alla sina chanser hade de kunna tangerat förra matchens 10-0-resultat. Eskilstuna såg med andra ord helt chanslösa ut.
Men där hade alla fel.
Hemmalaget överraskade stort med att kvittera i slutminuterna.
– Vi är så klart väldigt, väldigt besvikna över resultatet. Jag tycker vi har chanser att göra 2-0 och stänga matchen och det är väl det som känns allra onödigast så här i efterhand, att vi inte gjorde det, säger Eidevall.
– Det finns ingenting i matchbilden som tyder på att Eskilstuna ska ha ork och energi i det läget, när de kommer upp och gör kvitteringen. Men 1-0-ledningar i fotboll är vanskliga och det blev vi varse om i dag, säger en uppenbart nedslagen FC Rosengårdtränare.
Varför Malmölaget inte lyckades stänga matchen har Jonas Eidevall ett svar på.
– Det är en blandning av tillfälligheter och oskicklighet från vår sida. Om vi vill bli ett riktigt topplag måste vi kunna stänga en sådan här match. Det är inte rimligt att vi har ett så pass stort spelövertag och inte vinner. Eskilstuna ska inte vara kvar i den här matchen sett till det spelövertag som vi hade.
Trots poängtappet och den bittra stämningen i Rosengård tar laget, med en match mer spelad än sina konkurrenter, ändå steget upp i serieledning.
– Det kan vi inte glädjas över, men det finns prestationer som är bra. Till exempel hur vi arbetar som ett lag och hur vi är helt överlägsna. Det är nästan bara ett lag på banan i stora delar av den halvleken, men det måste också resultera i en slutprodukt, som det i det här fallet hade varit ett till mål.
Gå till toppen