Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Bergh siktar mot Kriteriet med Alfred Zonett

Robert Bergh vann Svenskt Travkriterium med Hilda Zonett för 17 år sedan. I år kan han vinna treåringsloppet med sonen Alfred Zonett. Ekipaget imponerade stort när de vann på Bergsåker på fredagskvällen. – Det här är en väldigt spännande häst och självklart satsar vi mot Kriteriet, sade Robert Bergh.

Bergh njöt lite extra efter segern på sin förra hemmabana. Det var här som Hilda Zonett kvalade in den 20 december 1999. Hon spöade killarna i både Kriteriet och Derby. Fuxstoet vann även Prix de France i Paris och var fyra i Prix d’Amerique.
Totalt blev det 49 segrar och 15,4 miljoner kronor i prissumma.
– Hilda var fantastisk och Alfred Zonett är hennes bästa avkomma. Han har alla delar, är både startsnabb och stark. Men som övriga avkommor till henne så har de en hel del hyss för sig innan loppen. Men så fort de får se en startbil så är det fullt tävlingsfokus, sade Bergh.
Alfred Zonett var snabbast från start och stack till spets. Han fick en hetsig konkurrent utvändigt om sig och tempot var högt. Men det bekom honom inte alls.
– Jag var inte ett dugg bekymrad över tempot, han gillar att ha en häst utvändigt, då skärper han sig, sade Bergh.
Alfred Zonett vann på 1.13,9 över 2 640 meter – med krafter kvar. Om en knapp månad är det uttagningar till Kriteriet och räkna med att den toppstammade hingsten finns med på Solvalla.
Ägaren och uppfödaren Tomas Wiklund var synnerligen nöjd efter vinsten. Zonett är efternamnet och han döper sina hästar efter gamla släktingar.
Alfred Zonett var tidigare i träning hos Per Linderoth på Bergsåker men flyttades i somras till Bergh.
Favoriterna radade upp sig på V75 och utdelningen blev endast 860 kronor för sju rätt.
På lördag är jackpot på V75 med över 55 miljoner kronor i sjurättspotten. Men med tanke på flera stora och starka favoriter lär det bli låg utdelning igen.
Gå till toppen