Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö Lan blir verklighet med Dreamhack som medarrangör

Biljetter till eventet som sjösätter Malmö Game Week i november är nu tillgängliga.

Under slutet av 2016 började planerna puttra hos initiativtagare på Malmö Stad och i början av sommaren i år fick festivalen klartecken. Malmö Game Week skulle bli verklighet. Nu släpps biljetterna till Malmö Lan som är startskottet för festivalen.
Läs också Klartecken för Malmö Game Week – ska bli Europas ledande spelstad
Den 2-4 november ska Malmös alla spel- och e-sportsintitativ samlas under ett och samma tak i Baltiska Hallen. LAN-party, Expo, Cosplay och massor av e-sport. Det kommer även förekomma turneringar i Fortnite, PUBG, League of Legends, Hearthstone, CS:GO och FIFA. Dessutom koras kora de skånska mästarna i e-sport.
– Vi är mycket glada att äntligen kunna presentera de första planerna på Malmö Lan och ha med oss Dreamhack som samarrangör på Malmö Game week. De är världsledande på arrangera den här typen av evenemang och har lång erfarenhet av att planera och genomföra den här typen av evenemang, säger Paul Rebelo, e-sportsamordnare för Malmö, i ett pressmeddelande.
Allan Petersen, Paul Petersson Rebelo, Samir Arabi-Eter och Christopher Johansson står bakom planerandet av Malmö Game Week.Bild: Peter Frennesson
Med Dreamhack som en av arrangörerna bakom eventet kommer också flera turneringar att fungera som kvalturneringar till Dreamhack Winter i Jönköping.
– Malmö är en spelstad som kokar av initiativ, föreningar och spelföretag. Det är naturligt att även Malmö har ett årligt återkommande Lan-evenemang och vi är mycket glada att vi får vara med och arrangera detta, säger Marcus Lindmark, VD på Dreamhack i samma pressmeddelande.
Tanken är att helgen ska vara ett årligt återkommande evenemang i staden. En standardbiljett kostar 345 kronor och mer info om Malmö Lan finns att läsa på hemsidan.
Gå till toppen