Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

The spy who dumped me: Härligt låga skämt

Kate McKinnon och Mila Kunis.Bild: Photo by Hopper Stone

The spy who dumped me

BIO. ACTIONKOMEDI. USA, 2018. Regi: Susanna Fogel. Med: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Sam Heughan. Åldersgräns: 15 år. Längd: 1.57.

Först kom Bond-filmen ”The spy who loved me” (”Älskade spion”), sedan Austin Powers-komedin ”The spy who shagged me” och nu är det dags för tre kvinnor att ta upp stafettpinnen i ”The spy who dumped me”, om man räknar huvudrollsinnehavarna och regissören.
Audrey (Mila Kunis) har blivit sms-dumpad av sin kille som visar sig vara spion – och försvunnen. Plötsligt hamnar hon i sökarljuset för både brittiska MI6 och en internationell terrororganisation med oklar målsättning mer än att vara mordisk.
Audrey kommer över ett usb-minne som både skurkar och underrättelsetjänster desperat vill ha – men vem ska hon lita på? Medan hon tillsammans med sin bästis Morgan (Kate McKinnon) försöker ta reda på det blir de jagade genom halva Europa på klassiskt spionfilmsmanér. Det blir skottlossning på ett wienerkafé, biljakt i Prag, en storslagen uppgörelse i Berlin och så vidare. Nationalstereotyperna haglar, men också mot amerikaner på ett faktiskt lite kul sätt.
Det är ingen mening med att hålla reda på förvecklingarna, för de är rätt knasiga och inte helt logiska. Istället kan man åka med i denna skamlöst tramsiga komedi och gotta sig åt situationskomik, action och kemin mellan skådespelarna.
Mila Kunis bär oket som romantisk hjältinna, men Kate McKinnon är ett komikerproffs från ”Saturday night live” och lyfter sin i grunden rätt schablonmässiga sidekickroll.
Tempot är högt, skämten emellanåt härligt låga – och trams kan vara precis vad man behöver.
Gå till toppen