Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjuvar påkomna med stöldgods efter inbrott

Två män gjorde inbrott på Simrishamnsgatan under torsdagsnatten. En halvtimme efter händelsen grips de i närheten av lägenheten med stöldgodset fortfarande på sig.

Polisen får vid två-tiden ett larm från en kvinna boende på Simrishamnsgatan om att hon träffat på två inbrottstjuvar i sin lägenhet. Duon ska ha tagit sig in genom ett fönster och fått med sig bland annat mediciner från lägenheten tillhörande kvinnan i 50-årsålden. När polisen åkte ut hade inbrottstjuvarna redan lämnat platsen, och patrullen gör en kontroll i lägenheten.
En stund senare kommer det ett larm från en väktare om att två män, mellan 25-30 år, står och fifflar med ett betalkort på Möllevångstorget. De misstänks senare vara samma duo som gjort inbrott i lägenheten en halvtimme tidigare.
– Kopplingen gör vi inte förrän vi ser vad de har på sig, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
De två männen bär med sig gods som anmälts vid det tidigare inbrottet och tros vara narkotikapåverkade. De grips misstänka för grov stöld och ringa narkotikabrott.
– Det är kanske inte så vanligt att tjuvar är så dumma att de uppehåller sig nära brottsplatsen, men i detta fallet var dem det, säger Calle Persson.
Gå till toppen