Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Även Svedala IF måste få stöd med lokaler

Medlemsantalet har ökat kraftigt i Svedala IF sedan klubben fick tillgång till konstgräsplaner.Bild: Niklas Gustavsson
Sedan det anlades två konstgräsplaner på Aggarpsvallen med tillhörande föreningslokal så har Svedala IF:s barn- och ungdomsverksamheten 2013 ökat från 329 till 501 medlemmar 2018.
Antalet ideella ledare har ökat från 66 till 85.
Att nu som Svedala kommuns styrande allians (M,L,C och BP) vill, skrota hela den gamla paviljongslösningen och ta bort så väl omklädningsrum som föreningslokaler i direkt anslutning till fotbollsplanerna är ett beslut som rycker undan fötterna för föreningen att kunna bedriva en bred och stor ungdomsverksamhet.
Precis som kommunen har hjälpt andra föreningar med lokallösningar för att kunna bedriva en växande och bred ungdomsverksamhet, till exempel nyligen för Svedala Tennisklubb och Svedala GIF så måste även Svedala IF få möjligheter att fortsätta bedriva och utveckla en bred och stor ungdomsverksamhet.
Socialdemokraterna i Svedala kommun kommer därför i kommande budgetförslag till hösten ha med en finansiell lösning och verka för att få en majoritet för att kunna behålla en föreningslokal på befintlig plats.
Det går vi till val på.

Ambjörn Hardenstedt

Hellen Boij Ljungdell

Socialdemokraterna i Svedala kommun
Gå till toppen