Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Grooming-utredning sväller – 20 flickor utsatta

Utredningen mot den grooming-misstänkte 30-åringen från Vellinge kommun växer. Ett 20-tal flickor är nu uppsatta som målsägande. Alla är under 15 år gamla.

Den 30-årige mannen anhölls den 1 augusti, och har sedan dess förblivit inlåst – trots att han nekar till anklagelserna.
Läs också Minst tio flickor utsatta i groominghärva – 30-åring häktad
Brottsmisstankarna handlar bland annat om att han sexofredat, hotat, försökt betala för sex och förmå barnen att posera för honom.
30-åringen ska ha tagit kontakt med barnen på sociala medier – bland annat på Instagram, Snapchat och Kik.
– I alla fallen är det frågan om sexuellt ofredande. Vissa av dem gäller även grooming, försök till sexuell posering och olaga hot, säger kammaråklagare Lena Körner.
Kammaråklagare Lena Körner leder förundersökningen.Bild: Anna Wahlgren
Mannen är ostraffad sedan tidigare, men misstänks ha begått olika sexbrott mot barn på nätet sedan år 2012. Det senaste misstänka brottet är daterat till den 10 juli, tre veckor innan 30-åringen hämtades in av polisen.
Flera polisanmälningar gjordes år 2016, men utredningarna lades ner eftersom man inte kunde identifiera någon misstänkt. Men dessa förundersökningar har nu återupptagits.
– Nu har vi ett bättre bevisläge där vi kunnat spåra vem som är misstänkt, säger Lena Körner.
– Vi har uppåt 20 målsäganden för tillfället.
Flickorna är från olika delar av landet. Utredningen väntas fortsätta växa. Men i inget av de aktuella fallen misstänkts 30-åringen från Vellinge kommun för att ha träffat sina offer fysiskt.
Gå till toppen