Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Åskvädret drog ut över Östersjön: ”Blev inte så omfattande”

Under lördagen varnade SMHI för att ett åskväder skulle dra in över Skåne. Men vid 21-tiden drog man tillbaka sin klass 1-varning, efter att åskovädret istället svept ut över Östersjön.

– Vi har väldigt mycket åska som är på väg åt nordost. Det är som ett stråk hela vägen över Skåne med kraftiga skurar, sa Inga-Lill Lundin, meteorolog på SMHI, på sena lördagseftermiddagen och varnade för att uppemot 500 blixtar per timme kunde slå ner inom ett område på 1 000 kvadratkilometer.
Men strax innan klockan 21 hade SMHI tagit tillbaka sin klass 1-varning för åskvädret.
– Det har varit åska, men det blev inte så omfattande som man tidigare trott. Just nu är åskvädret mest aktivt över havet, säger Mattias Burtu, meteorolog på SMHI.
Risken för regnskurar består dock och under lördagen kan det lokalt falla uppemot 20 millimeter regn. Temperaturen ligger på cirka 12 grader.
Söndagen inleds sedan med en solglimt, innan stackmolnen tornar upp sig. Temperaturen stiger något, till mellan 15 och 18 grader. Det kan också komma någon lokal skur.
Måndagen då?
Då blir det mer av samma vara, alltså mulet och regn som kommer in västerifrån. Dock kommer det inte att falla mer än fem millimeter.
Gå till toppen