Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu ska nya medborgarhuset i Staffanstorp invigas

Med glitter och glamour, orkestermusik, bandklippning och en Mello-stjärna ska Staffanstorps nya medborgarhus invigas på lördagen.

På den nybyggda scenen ska bland andra Ace Wilder uppträda under invigningen,Bild: Patrik Renmark
Festligheterna startar klockan 13.40 då flera musikskolor gemensamt tågar från Rådhuset till det som tidigare var byns bibliotek, och som nu har omvandlats till ett medborgarhus.
Alla Staffanstorpsbor är inbjudna att delta i tåget – med eller utan instrument.
Klockan 14 blir det sedan bandklippning och officiell invigning med kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M). Efter följer musikfest hela eftermiddagen. Besökare kan bland annat testa och spela instrument, och vid klockan 15.40 och 16.15 kommer Mello-stjärnan Ace Wilder att uppträda.
Clay Ketters konst ska visas i Staffanstorp.Bild: Pressbild
I konsthallen, som ligger på samma plats som tidigare, ordnas samtidigt med vernissage för en utställning med svensk-amerikanske konstnären Clay Ketter. Utställningen visas fram till den 20 oktober.
Det nya medborgarhuset har ännu inte fått något namn, så i foajén kommer det att finnas en förslagslåda där man kan lämna egna namnförslag.
Gå till toppen