Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skrällseger av Milligan's School

Readly Express spelades till mycket stor favorit i Sundsvall open trot som kördes som sista avdelning på V75. Men årets vinnare av Prix d’Amerique fick ett något tufft slutvarv i tredjespår men hade heller inte sin bästa dag. Milligan’s School blev vinnaren – perfekt körd av Ulf Eriksson. – Min största seger någonsin, sade skrällkusken.

Vinnaroddset var hela 20,85 och förstapriset en miljon kronor.
Tränaren och ägaren Stefan Melander satt hemma och såg loppet på tv. Han har tidigare vunnit Bergsåkers största lopp med Infant du Bossis (2004) och Nuncio (2016).
– Det här var väldigt roligt och väldigt överraskande. Hästen har varit i toppform ett tag och nu blev det en riktig fullträff, sade Melander.
Ulf Eriksson hittade ner i rygg på ledaren Pastore Bob och satt kvar där fram till upploppet. Då fick Milligan´s School luckan och han passerade ledaren utan problem. Segertiden var 1,10,1, näst snabbast i loppets historia.
– Jag kände redan i sista kurvan att vi skulle vinna om vi bara fick luckan. Men det var små marginaler och dom måste man ha på sin sida för att vinna ett sånt här stort lopp. Samtidigt som Readly Express inte hade sin bästa dag. Överlägset min största seger, sade Bollnäskusken.
– Uffe har kört hästen perfekt varje gång, berömde Melander.
TT: Hur kom du över Milligan’s School?
– Jag hade sett honom i flera lopp på tv i USA och gillade honom. Som vanligt går jag upp mitt i natten bara för att kolla på amerikanska race. Jag är ju sorglig på engelska men den här hästen lyckades jag faktiskt köpa själv. Han var dyr men jag bjöd en stor summa på en gång och de antog budet. Jag tror han kan bli ännu bättre nästa år, han är väldigt stark.
Favoriten Readly Express fick ett fint lopp som tvåa i andraspår. Men när Jorma Kontio vred ut stjärnhästen till attack på sista långsidan så bet inte långspurten. Readly Express fick nöja sig med en femte plats, den sämsta placeringen någonsin.
Månprinsen AM har varit landets bästa kallblod de senaste sju åren. I SM tog han sitt femte mästerskap utan att behöva visa hela sitt kunnande. Vinnartiden 1.22,6/2 640 m autostart var dessutom svenskt rekord.
– Månprinsen är elva år men jag har inte känt honom så här bra tidigare. Om han bara får vara frisk så kan det nog bli fler SM-tecken, sade Gunnar Melander och log.
Melander körde tidigt till spets och den svarta hingsten hade sedan allt under kontroll.
Gå till toppen