Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Vi skingrar förvirringen kring förhandsröstningen

Rolf Lind (SPI) tycker att informationen om vallokalerna i Hjärup och Uppåkra har varit bristfällig.Bild: ADAM IHSE / TT
Hej alla Hjärupsbor!
Nu närmar vi oss valet med stormsteg! Men vet ni vart ni ska gå när ni ska rösta? Själv upptäckte jag för några dagar sen att valnämnden flyttat på alla tre vallokalerna i Hjärup! När jag kontaktade ordföranden i valnämnden om detta så tyckte han att det räckte att vi som skulle rösta fick veta detta när vi läste röstkortet! Jag trodde inte mina öron när jag fick detta besked. Själv har jag röstat i Hjärup sen 1972 och alltid gått till en vallokal i närheten av gamla centrum liksom alla som tillhör Hjärups valkrets vant sig vid. ”Vanans makt” är stor och därför kommer många att gå fel. Valnämndens ordförande Pierre Lindberg angav som skäl till att man bytt vallokal var att det varit för trångt vid förra valet men detta berodde ju på att samma valnämnd 2014 gjort misstaget att lägga både Hjärups och Uppåkras valkretsar i samma lokal! Valnämndens ordförande erhåller ett arvode från kommunen för att utföra sitt uppdrag. Utifrån detta kan man förvänta sig utförligare och bättre information till oss väljare om var vallokalerna finns i Hjärup. En tydlig skylt vid Hjärupsskolan på valdagen bör sättas upp för att upplysa alla de som gått fel ska hitta rätt!
Jag och SPI vill informera dig alldeles gratis på detta sätt.
Här ska du rösta: Hjärups valkrets i Hjäruplundsskolan, Uppåkra valkrets i Uppåkraskolan och Jakriborgs valkrets i källarlokalen, Köpmannagatan 16.
Gör nu rätt val!

Rolf Lind (SPI)

Hjärup
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen