Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Goop vann danska Derbyt

Björn Goop har vunnit Derbyt i både Sverige och Norge. Efter söndagens V75-tävlingar på Charlottenlunds travbana i Köpenhamn kan Goop även bocka av danska Derbyt. Goop vann det klassiska fyraåringsloppet med Chock Nock.

Tränare till Chock Nock är Steen Juul, som därmed har tagit hela nio derbysegrar. Danmarks bästa tränare genom tiderna hade kvalat in två hästar och bad Björn Goop om köra Chock Nock.
Goop gjorde vinstdraget efter 800 meter när han körde fram utvändigt ledaren i det låga tempot.
– Jag tyckte att det var min chans att kunna vinna loppet. Hästen var stark och han kändes bra hela vägen. Det stod och vägde lite 100 meter från mål men han visade ett stort hjärta och 40 meter kvar var det klart, då gick han ifrån lite. En jätterolig seger inför en härlig publik, sade Goop.
Steen Juul, som fyllde 69 år för en knapp vecka sedan, dominerade tävlingarna i Köpenhamn. Bandit Brick vann V75-1 och imponerade åter. Segern var nummer 30 i 35:e starten i karriären.
Juul körde till ledning cirka 1 400 meter från mål och spänningen var över. Bandit Brick vann överlägset utan att behöva visa sitt bästa.
– Det är en väldigt fin häst som jag hoppas en hel del på till nästa år. I dag vann han enkelt och han gör aldrig ett dåligt lopp, sade Steen Juul.
Bandit Brick har en superstam och det ska bli intressant att följa hästen nästa år.
Juul vann även V75-4 med lovande treåringen Staro McMillan. Hästen travade utvändigt om ledaren i hårt tempo men var ändå klart starkast över upploppet.
– En fruktansvärd häst, den bästa treåring som jag har kört, sade Juul.
Det säger en hel del.
Möjligen ska svenskfödde Staro McMillan starta i Kriterieuttagning på Solvalla om en knapp månad.
– Han är fortfarande väldigt orutinerad men man är väl tvungen att testa honom i ett sånt stort lopp som Kriteriet, sade Juul.
Gå till toppen