Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Iniesta frälste Sundsvall mot Östersund

Med spansk touch ordnade Sundsvall sin första bortaseger i ett allsvenskt derby mot Östersund. 2–1-segern kom efter att David Haro Iniesta gjort sitt första mål i klubben. –  Jag är väldigt glad nu, säger derbyhjälten.

David Haro Iniesta kom in och gjorde skillnad för Sundsvall.Bild: Robert Henriksson/TT
Sundvalls Peter Wilson fick lägena men lyckades inte förvalta chanserna och byttes ut mot nyförvärvet David Haro Iniesta.
Fingertoppskänsla av tränaren Joel Cedergren som fick se sin korta och snabba anfallare peta fram bollen till David Bataneros 1–0-skott och sedan själv sätta 2–1 med bara minuter kvar av det heta Norrlandsderbyt mot Östersund.
–  Vi hade lite tur med målen, det var en tuff match för oss, säger matchvinnaren efteråt.
Halva Sundsvallslaget bestod av spanjorer på slutet av matchen och det märks att assisterande tränaren Ferran Sibilas kontakter ger resultat.
–  Jag kom hit mitt i semestern så det var en hård start. Men det känns väldigt bra att ha alla övriga spanska spelare här, jag trivs väldigt bra, säger Haro Iniesta.
En skön revansch för hela Sundsvall efter uttåget ur Svenska cupen i veckan.
–  Ja, jag vet inte vad som gick snett där faktiskt. Nu får vi fokusera på serien, säger Sundsvallsanfallaren.
Östersund och Gif Sundsvall har en långt antagonistisk historia oavsett vilken division klubbarna har möts i. Oavsett vilka som är hemmalag är det många fans som åker de 20 milen längst E14 för att sluta upp bakom sitt lag.
Men aldrig förut har publiken kunna njuta av två så spelande lag som allsvenskans två Norrlandslag bjuder på denna säsong.
7 681 personer kunde i sensommarkylan se två lag som ville äga bollen och via konstgräset flytta bollen uppåt.
–  Det kan tyckas vara en vanlig match i serien men det är speciellt med dessa derbyn och det känns väldigt bra för mig och laget att vinna, och även för fansen, säger tränaren Joel Cedergren och fick medhåll av matchvinnaren Haro.
I fjol hette derbykungen Saman Ghoddos efter mötet i Östersund lagen emellan. Nu ville Hosam Aiesh axla den rollen i hemmalaget. Men trots att Aiesh gjorde det mesta rätt och kom förbi sina backar hjälpte inläggen föga. Nu fanns ingen Ghoddos där inne och det är uppenbart att den spets som flyttade till Amiens i Frankrike saknas.
Tränaren Ian Burchnall dolde inte sin besvikelse efteråt.
–  Jag är väldigt besviken på resultatet. Vi har haft en tuff vecka men cupspel och kände att vi ville avgöra matchen eftersom vi skulle bli slitna sista kvarten.
I stället snuvades laget på alla tre poäng och tappad mark i kampen om Europaplatserna.
–  Vi hade ett bra läge efter 1–1 men de får momentum av målet också.
Gå till toppen