Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Liberalernas nya toppnamn lovar ställa ideologi framför inflytande

Staffanstorpsliberalerna kommer stå fast vid beslutet att inte samarbeta med SD – även om det innebär att förlora politiskt inflytande efter valet. Det säger Niklas Nettrup, som är nytt toppnamn på partiets valsedel.

Niklas Nettrup är tredje namnet på Staffanstorpsliberalernas valsedel i kommunvalet.Bild: Privat
Vem är du?
– Jag bor i Kyrkheddinge och har jobbat som affärsområdeschef. Men nu gör jag en totalomställning och ska börja plugga till lärare. Det var ett ganska bra läge att göra en förändring i livet och få möjlighet att jobba mer med människor. Sedan årsskiftet sitter jag också i socialnämnden, när det blev ett avhopp där.
Vad tycker du att Staffanstorpspolitiken behöver ta tag i?
– En förbättring av skolan. Vi har en bra bas, men måste bli bättre. Utbyggnad av hyresrätter. Förbättra äldreomsorgen. Och så miljöaspekten – det är inte ok att vi inte har källsortering när vi pratar 2018.
Ni har sagt att ni varken tänker samarbeta med Sverigedemokraterna eller med Vänsterpartiet i Staffanstorp. Kan man lita på att ni kommer stå fast vid det om ni tvingas välja mellan principer och politiskt inflytande?
– Ja, man kan vara säker på det som väljare. Det handlar om våra ideologiska skillnader: V och SD är ytterlighetspartier, som inte står för de liberala värderingarna. Det handlar om att stå upp för det man själv tror på.
Gå till toppen