Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Tre män tömde sedelautomat på köpcenter

Tre män bröt sig i skydd av nattmörkret in till bankomaterna på Toppengallerian i Höllviken och kom undan med en okänd summa kontanter. Lönehelgen kan ha gett tjuvarna förhoppningar om stora penningbelopp.

Det är bankomater av den här typen som finns på Toppengallerian.Bild: Bertil Ericson
Det var strax efter klockan ett på söndagsmorgonen som flera polispatruller kallades till Toppengallerian vid Kungstorpsvägen i Höllviken sedan det kommit larm om att tre okända män hade brutit sig in i ett utrymme bakom gallerians så kallade kontantcenter vid Biotorget. Där kan kunder både ta ut och sätta in kontanter.
När polisen kom fram till gallerian hade förövarna försvunnit.
– De hade fått med sig innehållet i gallerians insättningsautomat. Det fanns pengar där, men vi vet inte vilka summor det rör sig om, säger Kim Hild på Skånepolisen.
Enligt Toppengallerians egen webbsajt är automaterna ”laddade med både euro och danska kronor, tryggt, säkert och skönt vid dåligt väder som idag”.
Automaterna är försedda med två svenska flaggor, en dansk flagga och en EU-flagga som symbol för vilka sedlar som finns att tillgå.
Eftersom lördagen var första dagen i en lönehelg kan inbrottstjuvarna ha haft förhoppningar om att gallerians insättningsautomat skulle innehålla riktigt stora penningsummor.
– Våra patruller har gjort en brottsplatsundersökning och spårat av området med hund. Men inga tekniker har kallats till platsen. Nu pågår en brottsutredning om stöld, säger Kim Hild.
Gå till toppen