Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Eventuellt åtal mot Kindberg dröjer

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg misstänks för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Arkivbild.Bild: Robert Henriksson/TT
Ett eventuellt åtal mot allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, som misstänks för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott, kommer att dröja till senare i höst.
– Utredningen pågår fortfarande men börjar närma sig sitt slutskede, säger kammaråklagare Niklas Jeppson till TT.
Åtalstiden i ärendet har förlängts flera gånger och kommer förmodligen att flyttas fram än en gång.
– Jag har nu begärt och fått förlängd åtalstid till den 20 september och det är troligt att det blir ytterligare någon förlängning, säger Jeppson.
Han vill inte kommentera vad som hittills framkommit i utredningen men säger att det inte är något drastiskt som har ändrats.
– Det är inga ändrade misstankegrader eller ytterligare personer som misstänks.
Fakta

Bakgrund: Misstankarna mot Kindberg

I april genomförde Ekobrottsmyndigheten en razzia mot Östersundshem där Daniel Kindbergs arbetsdator beslagtogs. Dagen därpå arbetsbefriades Daniel Kindberg från sitt uppdrag som vd för det kommunala bostadsbolaget.

Kindberg misstänks för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han anhölls men släpptes två dagar senare, trots att misstankarna då hade stärkts, enligt Ekobrottsmyndigheten.

Misstankarna ska ha kopplingar till Kindbergs affärskollega som via sin flyttfirma har sponsrat Östersunds FK med miljontals kronor. Pengarna ska, tillsammans med Daniel Kindbergs investeringar, ha räddat klubben från att gå med förlust, vilket är viktigt för att inte strida mot Svenska fotbollförbundets regler för elitlicens.

Gå till toppen