Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera inbrott och stölder i helgen

Sammanlagt tre bostadsinbrott och två stölder i bostäder ägde rum i Lunds tätort under helgen.

Vid tvåtiden på fredagseftermiddagen fick en man i 75-årsåldern på Van Dürens väg besök av två okända män som uppgav att de skulle kontrollera en vattenläcka. När männen en stund senare lämnade platsen hade de fått med sig ett bankomatkort och en mobiltelefon.
Vid tiotiden på lördagsmorgonen lämnade en man på Linero fönstret öppet medan han gick och duschade. När han kom tillbaka en kvart senare upptäckte han att hans dator som legat på sängen hade försvunnit under tiden.
Vad som stals vid de tre bostadsinbrott som anmälts efter helgen var inte omedelbart klart.
Ett inbrott inträffade på Skarpskyttevägen mellan onsdag eftermiddag och lördag klockan 18.
Ett annat ägde rum på Vegagatan, där någon hade tagit sig in genom en dörr som tillfälligt hade lagats med en plywoodskiva. Inbrottet skedde mellan halv sju på fredagsmorgonen och halv tio på fredagskvällen.
Det tredje anmälda inbrottet skedde på Vikingavägen strax efter klockan 18 på fredagskvällen. Där hade tjuven först brutit upp dörren till trapphuset och sedan även lägenhetsdörren.
Gå till toppen