Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Jag är evinnerligt trött på respektlösa cyklister

jag accepterar inte att cyklister förväntar sig att kunna köra hur de vill, var de vill, skriver Margareta Torfgård Hallgren.Bild: BERTIL ERICSON
Till dig yngre man som häromdagen cyklade över Västra varvsgatan vid Kockums torg i Malmö när jag tutade. Om du inte hade blivit så förbannad så kanske du hade hört att jag sa att ”det här är inte en cykelöverfart där du har företräde”. Du uppfattade bara cykelöverfart. Jag markerade att jag som bilist har företräde här, som vid alla cykelöverfarter där det inte finns en skylt som visar något annat.
Jag är evinnerligt trött på alla cyklister som, ofta i hög fart och utan att ens se sig för och ofta med en mobiltelefon i ena handen, far fram över övergångsställen, cykelöverfarter utan cykelföreträde, på trottoarer och på Malmös gågator utan någon som helst respekt för de trafikregler som gäller. Själv respekterar jag som bilist gällande trafikregler och stannar alltid för cyklister där de har företräde och ibland annars också. Men jag accepterar inte att cyklister förväntar sig att kunna köra hur de vill, var de vill, utan hänsyn till de regler som gäller.

Margareta Torfgård Hallgren

Malmö
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen