Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny ekonomidirektör på Höganäs AB – och andra på nya jobb

Terminsstart är nystart för många. Dessa nio personer är på nya uppdrag.

Magnus Eriksson.Bild: Höganäs AB
Magnus Eriksson blir ny ekonomidirektör för Höganäs AB som är världsledande på marknaden för metallpulver. Han tillträder den 1 september och kommer närmast från Sandvik Hyperion.
”Magnus har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta i internationella koncerner och tung industri. Med tanke på den expansionsfas Höganäs befinner sig i är denna bakgrund helt rätt”, kommenterar vd Fredrik Emilson.
Höganäs har 18 produktionsanläggningar över hela världen, 2 300 anställda, en omsättningunder 2017 på 8,2 miljarder kronor.
Viktoria Buskqvist.Bild: privat
Viktoria Buskqvist har nyligen börjat en tjänst som arkitekt på Boverkets nya kontor i Malmö med uppdrag att samordna nationell arkitekturpolitik. Hon lämnade en tjänst som kontorschef på White arkitekter i Örebro.
”Jag har återvänt hem till Helsingborg efter 25 år och jag vill bidra till Helsingborgs och Skånes utveckling genom att skapa hållbar arkitektur som får människor att växa”, kommenterar Viktoria Buskqvist.
Boverket inrättade i slutet av 2017 en ny tjänst som riksarkitekt och öppnade ett nytt kontor i Malmö i våras.
Robert Rosenberg.Bild: GWS Production
Robert Rosenberg blir global försäljningschef för GWS Production i Lund. Hans uppdrag är att öka både den svenska som den internationella försäljningen av resehanteringsplattformen Safeture.
”Jag har sedan 1996 haft förmånen att arbeta med morgondagens teknik och se vilka fantastiska möjligheter som ett teknikskifte kan skapa. Därför är jag stolt över att ännu en gång vara en del i en sådan förändring. Genom GWS:s spjutspetsteknik påverkar vi hur organisationer och företag över hela världen i framtiden tar ansvar för sina anställda”, kommenterar Robert Rosenberg.
GWS, Global Warning System säljer en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot. GWS aktie är listad på Nasdaq First North Stockholm. Företaget omsatte 2017 18,6 miljoner kronor och sysselsatte 24 personer.
Tove Janzon.Bild: Styrelseinstitutet
Tove Janzon blir ny styrelseordförande för Dlaboratory, som utvecklat en lösning för registrering och analys av incidenter och störningar i elnätet. Tove Janzon är partner i Styrelseinstitutet och har gedigen erfarenhet av mjukvarubranschen.
”Jag ser mycket fram emot att få bidra till Dlaboratorys expansion i Sverige och internationellt”, kommenterar Tove Janzon.
Dlaboratory omsatte 2016 3,3 miljoner kronor och sysselsatte fem personer.
Johan Risenfors.Bild: Fieldly
Johan Risenfors blir kommersiell chef för Malmöbaserade tillväxtbolaget Fieldly vars affärsidé är att hjälpa byggbolag jobba smartare. Rekryteringen är ett led i företagets pågående expansion på de nordiska och europeiska marknaderna.
”Byggbranschen är en stressad bransch som har mycket att vinna på att kunna utvärdera och analysera sina projekt. Med Johan i teamet kommer affärskritisk data bli mycket mer tillgänglig och lättanvänd för våra kunder”, förklarar Sven Paulin, marknadschef och medgrundare på Fieldly.
Fieldly omsatte 2017 7,4 miljoner kronor och sysselsätter nu 17 personer.
Anna Mälstad.Bild: OPO Scandinavia
Anna Mälstad har i augusti blivit ny kreativ chef på glasögonföretaget OPO Scandinavia med varumärket Kunoqvist. Hon får helhetsansvaret för företaget produkter och utvecklingen av kollektionerna. Anna Mälstad har en bakgrund inom både design och entreprenörskap och kommer närmast från det svenska glasögonföretaget Frameworks.
Irena Färemo, vd på OPO Scandinavia, vill med denna rekrytering lyfta företagets stora satsning på design.
OPO Scandinavia omsatte 2017 44,5 miljoner kronor och sysselsatte 16 personer.
Katja Bregenzer.Bild: Lime
Katja Bregenzer blir utvecklare på kundvårdsbolaget Lime Technologies. Hon flyttar till Skåne från Tyskland. Rekryteringen är en del av en ny, medveten satsning från IT-bolaget för att hitta kvinnliga utvecklare utanför Sveriges gränser på grund av rådande brist på hemmaplan. Bolaget har nyligen blivit certiferad arbetsgivare av Migrationsverket, vilket möjliggör betydligt kortare handläggningstid.
”Det är otrolig viktigt för oss, svensk IT och för hela arbetsmarknaden att vi får in en större andel kvinnor. Hela världen digitaliseras, allt fler kommer att jobba med det här och då kan vi inte bara attrahera män”, understryker Erik Syrén, vd på Lime.
”Jag var i Malmö på semester förra sommaren och slogs av hur otroligt teknologiskt utvecklade ni är. Då föddes idén om att flytta hit och Lime var det intressantaste alternativet eftersom företaget på riktigt investerar i att få in olika perspektiv i organisationen”, kommenterar Katja Bregenzer.
Lime Technologies omsatte 2017 172,8 miljoner kronor och sysselsatte 153 personer.
Christian Dahlman blir vid årsskiftet ny vd för Malmö Cityfastigheter. Han kommer senast från Ikano bostad och får i uppdrag att fortsätta utveckla och expandera Malmö Cityfastigheters bestånd. Malmö Cityfastigheter omsatte 2017 99,2 miljoner kronor och sysselsatte sex personer.
Christian Hedin har blivit utvecklingschef för Puls Solutions som säljer tjänster kring medarbetarengagemang och välmående. Han kommer senast från Jayway. Puls Solutions omsatte 2017 4,8 miljoner kronor och sysselsatte fyra personer.
Gå till toppen