Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosenberg siktar på full pott: ”67 poäng brukar räcka rätt långt”

Nummer nio gjorde sitt nionde allsvenska mål för säsongen i 5–0-segern mot Sirius. Markus Rosenberg startade på bänken och gjorde skillnad som inhoppare. MFF:s lagkapten siktar på full pott i allsvenskan – vinna resten av matcherna.

Markus Rosenberg har startat jakten på AIK.
– Vad kan vi ta max? 67 poäng, det brukar räcka rätt långt, säger Markus Rosenberg.
Malmö FF avancerar sakta men säkert i tabellen efter en svag vårsäsong och är i skrivande stund fyra i allsvenskan. Avståndet till ledande AIK är långt. Solnalaget har 45 poäng – MFF är elva poäng efter.
– Jag kollar fortfarande inte tabellen. Vi har för många poäng upp för att titta på den. Vi tar en match i taget och försöker ta tre poäng i varje, säger Markus Rosenberg.
Men att vinna de elva matcherna som återstår för MFF:s räkning blir förstås ohyggligt svårt.
– Vi har satt oss själva i den här sitsen och då finns det inget val, säger Markus Rosenberg.
Mot Sirius gick det inledningsvis trögt och det stod 0–0 efter 45 minuter.
– Tränaren [Uwe Rösler] sa några väl valda ord i paus. Vi ökade vi tempot i andra halvlek, fick 1–0 och sedan rullade det på, säger Markus Rosenberg.
35-årige Rosenberg kom in och spräckte nollan med ett straffmål.
Sirius släppte in ytterligare fyra mål.
– De blev tröttare och tröttare. Orkade inte täcka upp för varandra. Speciellt Romain Gall var bra för oss och nu fick han göra sina mål [två stycken], säger Markus Rosenberg.
Intentionen var inte att Markus Rosenberg skulle spela en hel halvlek, det var MFF-tränaren Uwe Rösler öppen med. Tanken var att Rosenberg skulle sparas i en större utsträckning – inför returen i kvalet till Europa League på torsdag mot Midtjylland.
- Det är ingen fara, jag fick vila hela matchen mot TFF. Jag känner mig fräsch, säger Markus Rosenberg.
MFF kunde rotera spelare mot Sirius. Något som kan vara gynnsamt till mötet med Midtjylland. Bänkspelarna fick en större roll i söndags.
– Truppen fick en boost av det här. Vi vann med 5–0 och kan ta med oss en positiv känsla till torsdag, säger Markus Rosenberg.
Gå till toppen