Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kajsa Leo: Själv är jag lika sugen på sällskap som mr Scrooge

Damen som slår sig ner bredvid mig på perrongen i Höör pratar finlandssvenska. Hon har knallrött läppstift, flätor i håret och trots det unga ansiktet anar jag att hon ligger på andra sidan pensionsstrecket. Hon är på väg till Malmöfestivalen för att se Melissa Horn och berättar att hon har lyssnat in sig på ”jotuuub”. Själv är jag lika sugen på sällskap som mr Scrooge. Jaja, tänker jag, om fem minuter får jag vara i tågfred på det där sköna, svenska sättet.

Väl på tåget säger jag artigt att jag måste sova en stund men så lätt kommer jag inte undan. ”När du sitter med mig kan du inte sova” säger kvinnan och slår sig ner mittemot mig med en imponerande självklarhet. Hon refererar till sig själv som en ”tokig särring” och är en sann festivalentusiast. Hon har flängt som en Roskildefjortis mellan swingtältet och Timbuktu, som hon uttalar med stark betoning på första U:et. Och hon har gjort det alldeles själv, eftersom hon har roligast då.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen