Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Smockat på invigningen av nya mötesplatsen i Bjärred

Mat i mängder, fullproppat med besökare och levande musik. På måndagen invigdes nya Mötesplats Bjärred på Jonasgården.

Kocken Fredrik Andersson lade upp färggranna portioner. Ingrid Christiansen (röd tröja) väntade på ett smakprov.Bild: Johanna M Karlsson
Det har sedan tidigare funnits en mötesplats där olika aktiviteter arrangerats på Jonasgården, men nu har man fått nya och större lokaler.
Till toner av pianospel bjöd kocken Tareq Taylor och hans kollega Fredrik Andersson de många besökarna på mat.
Totalt serverades runt 125 små smakportioner av flera olika för- och varmrätter. Gästerna bjöds bland annat på flankstek, kyckling och betor i alla färger.
Ulla Larsson och Gunilla Runeke tyckte att den nya mötesplatsen på Jonasgården hade blivit jättebra.Bild: Johanna M Karlsson
Ulla Larsson och Gunilla Runeke var två av de som kommit för att titta på de nya lokalerna.
– Maten var jättegod och att bygga det här var det bästa de gjort. Det behövs ett ställe som äldre kan komma till. Folk behöver en träffpunkt, säger Gunilla Runeke.
Ingrid Christiansen är aktiv inom Röda korset, som arrangerar aktiviteter på Jonasgården en gång i månaden. Nu kommer man att kunna använda de nya lokalerna.
– Det är jättebra att de har byggt det här, säger Ingrid Christiansen.
Men beslutet att bygga ut mötesplatsen på Jonasgården har inte uppskattats av alla. Kritiker menade till en början att det vore bättre med lokaler i anslutning till Bjärreds centrum.
Socialdemokraterna har till exempel lämnat in en motion om att kommunen borde bygga en träffpunkt på den numera tomma tomten på Vikingavägen. Men det förslaget röstades ner av den styrande borgerliga majoriteten.
Tareq Taylor trotsade regnet och grillade mat till besökarna.Bild: Johanna M Karlsson
Gå till toppen