Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

900 nya jobb när Ica bygger nytt lager i Malmö

Livsmedelsjätten Ica vill bygga en stor logistik- och lagerverksamhet i utkanten av Malmö. Nu har 50 000 kvadratmeter mark reserverats för bygget som beräknas stå klart år 2021. Etableringen kan komma att innebära 900 nya jobb i Malmö.

Bild: Pontus Lundahl/TT
– Det är precis den här typen av jobb som vi behöver i Malmö. En av anledningarna till att Malmö har så hög arbetslöshet är att vi saknar den här typen av jobb. Därför är det väldigt roligt med den här etableringen, säger Andréas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.
Under sitt sammanträde på tisdagen beslutade nämnden att reservera mark för det kommande bygget i Tullstorp i nordöstra Malmö.
– Det är ett bra läge – precis vid Yttre Ringvägen, säger Andréas Schönström.
Ica vill möjliggöra e-handelsdistribution med korta transporter i storstadsregionerna – det är därför företaget nu vill etablera sig i Malmö.
– Området kring Sunnanå är en betydelsefull distributionshub i Malmö och markreservationen av fastigheten i Tullstorp är en del av ICA Fastigheters långsiktiga plan att förvärva strategiska platser för framtiden, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter, i ett pressmeddelande.
Markreservationen omfattar 50 000 kvadratmeter. Enligt den gällande översiktsplanen för Malmö är Tullstorp avsett som ett nytt verksamhetsområde. Nu ska en detaljplan tas fram så snart som möjligt så att marken är byggklar till år 2020/2021.
Etableringen innebär 900 nya jobb i Malmö. Hälften av de anställda kommer att jobba på lagret och hälften med att köra lastbilstransporter.
– Jobb inom logistik och lager går hand i hand med många av de arbetslösa Malmöbornas utbildningsnivå så vi välkomnar den här typen av etableringar, säger Andréas Schönström.
Gå till toppen