Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Alléskolan i Lomma ska byggas ut

Sex nya klassrum behövs byggas på Alléskolan i Lomma. Tanken var att ombyggnationen skulle vara klar till 2020, men den får nu skjutas upp för att klaffa med den stora renoveringen av Pilängsskolan.

Det var när barn- och utbildningsnämnden i våras gick igenom lokalbehovsplanen för de kommande åren som man slog fast att de sex nya klassrummen behövs på skolan, som byggdes så sent som 2009.
Bygget skulle stå klar till år 2020, enligt ett förslag. I nämnden har man nu fattat beslut om att skjuta på bygget i två år, men saken ska också upp i kommunstyrelsen innan den är helt avgjord.
Varför bygga om en skola som är så ny?
– Vi gjorde samma sak med Rutsborgskolan för några år sedan. När vi byggde de här skolorna så la vi in extra delar i planen där man skulle kunna bygga om behovet uppstår. Det är bättre att förebygga planmässigt så att man snabbt kan sätta in resurser, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Berngarn (M).
Den planerade tillbyggnaden ska placeras där Alléskolans slöjdsalar finns idag, och de gamla slöjdsalarna ska rivas. Rivningen ska genomföras i samband med ombyggnationen av Pilängsskolan, och det hela måste planeras så att kommunen följer avtalet med entreprenören.
Därför skjuts ombyggnationen av Alléskolan fram, de nya salarna ska istället stå klara till höstterminen 2022.
Men behovet av det extra utrymmet består. Alléskolan kommer därför att få använda sig av paviljonger mellan år 2020 och 2022.
Gå till toppen