Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Christiansens lycka – MFF-spelaren uttagen i landslaget

MFF-mittfältaren Anders Christiansen har blivit uttagen i Åge Hareides danska landslag som ska spela Nations League i september.

Senast Anders Christiansen gjorde en landskamp var 2015.Bild: LUDVIG THUNMAN
Om Anders Christiansen behövde en extra boost inför torsdagens avgörande Europa League-kval så fick han det nu. MFF:s mittfältare har blivit uttagen i det danska landslaget som spelar vänskapsmatch mot Slovakien den 5 september och Nations League mot Wales den 9 september.
Förbundskapten Åge Hareide tog ut sin trupp redan förra måndagen men lämnade två platser öppna. Den ena av dessa fylls nu alltså av Anders Christiansen (den andre gick till förre MFF-spelaren Mike Jensen, nu i Rosenborg).
"AC" har tidigare gjort tre A-landskamper för Danmark. Debuten kom 2014 och han spelade ytterligare två matcher under 2015.
Mittfältaren lämnade som bekant MFF förra vintern för att flytta till belgiska Gent. Ambitionen var att på så vis slå sig in i den danska VM-truppen, vilket misslyckades. Men tillbaka i Malmö FF har nu dansken till slut fått sin chans i Danmark.
Gå till toppen