Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dalkurdspelare polisanmäld – ber om ursäkt

Två allsvenska fotbollsspelare började bråka på parkeringen efter matchen mellan Dalkurd och Hammarby i Gävle. Hammarby har polisanmält en spelare i Dalkurd som nu har gått ut med en ursäkt. "Jag önskar att jag kunde göra det ogjort", skriver spelaren på Instagram.

Bråket började när spelarna stötte på varandra på parkeringen en knapp timme efter matchen, berättar Hammarbyspelaren för TV4:s Fotbollskanalen.
– Vi gick lite mot varandra, men så kan det kanske bli fast att det inte händer något utan att det lugnar ner sig och man går därifrån, men inte här. Det var full fart. Han skallade mig rakt på näsan. Det blödde som fan och jag fick ett jack, säger Hammarbyspelaren.
Dalkurdspelaren har nu gått ut med en ursäkt på Instagram.
"Hej allihopa. Jag vill be om ursäkt för det som hände igår efter matchen. Jag ber om ursäkt till X (Hammarbyspelaren), och hans familj, till min familj, Dalkurd-familjen, Hammarby och alla som blev påverkade av det som hände", skriver han och fortsätter:
"Jag har bett om ursäkt till X (Hammarbyspelaren) personligen och jag är ledsen för den situation som uppstod, men framför allt för mitt agerande utifrån den. Jag önskar att jag kunde göra det ogjort men vi är bara människor och ibland gör vi misstag, jag är beredd att ta konsekvenserna för mitt. Jag ber än en gång om ursäkt till alla."
Klubbledningen i Dalkurd har inlett en egen utredning av fallet.
"Vi vill understryka att Dalkurd inte på något sätt står bakom det som har inträffat och det är inte förenligt med de värdegrunder och den anda som vår förening är byggd på. Föreningen har inlett en grundlig utredning över det inträffade. Dalkurd FF och spelaren i fråga, som är djupt ångerfull över det inträffade, vill be Hammarby IF, dess spelare och supportrar, sina lagkamrater och Dalkurds supportrar om ursäkt och han förstår att hans handlingar kan komma att leda till konsekvenser", skriver klubben i ett pressmeddelande.
Hammarby har gjort en polisanmälan mot spelaren i Dalkurd.
Mikael Hedström, presstalesperson i region Mitt, bekräftar för TT att en anmälan finns – men utan att gå in på vilka personer det gäller.
– Vi har en anmälan gällande misshandel utanför Gavlevallen, som upprättades måndag 21.25, säger Hedström till TT.
Hedström berättar att inledande förhör har hållits med målsäganden, den misstänkte och flera vittnen. Nästa steg är att en förundersökningsledare tillsätts, och därefter utreder ärendet vidare.
Gå till toppen