Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ebba Engdahl slutar: ”Jag måste tänka på framtiden”

Ebba Engdahl slutar 26 år gammal. Vänsterknäet håller inte för en elitsatsning.
– Jag har dragit ut på det länge, men för några dagar sedan tog jag beslutet. Det är så färskt att jag inte hunnit träffa tjejerna i Lugi än för att berätta för dom, säger Lugiprofilen.

Färdigjublat för Ebba Engdahl i Lugitröjan. 26 år gammal lägger hon av.Bild: PETTER ARVIDSON
Ebba Engdahl har varit febersjuk några dagar och hon håller sig hemma i Helsingborg också när Lugi spelar sin sista träningsmatch mot Kristianstad.
Hon har inte varit med under försäsongen alls - så beslutet kom inte direkt överraskande.
– Men det är alltid tufft när saker och ting är definitivt.
Förra säsongen var kanske hennes bästa när hon nådde framgång i Ligalandslaget. Men slitaget i knäet blev för stor.
– Jag gjorde en MR-undersökning i våras efter säsongen då jag hade väldiga problem trots att jag kunde spela. Det visade sig att jag hade en ny stor broskskada i knäet som jag opererade för fem år sedan.
Lugiläkaren Ulf Aneröd tyckte att det var dags att inte forcera mer. Det fanns men för framtiden om knäet sargades mer.
– Det var inget knä för en 27-åring. Jag skulle tänka på framtiden, tyckte han, säger Ebba Engdahl.
Engdahl, som fyller 27 i oktober, ville inte riktigt dra sig tillbaka. Hoppades att det skulle bli bättre, men för en vecka sedan träffade hon en läkare till.
– Han var samma uppfattning. Det finns ingen anledning att dra ut på det. Nu är det definitivt. Det känns tufft men något alternativ än att sluta fanns inte.
Ebba Engdahl flyttade från H43/Lundagård till Lugi 2013 och har haft en elitkarriär kantad av avbrott efter sin korsbandsskada 2015. På senare år har hon betraktats som en av elitseriens främsta mittnior och som nått Ligalandslaget och varit väldigt nära en plats i A-landslaget också.
Gå till toppen