Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundratals elever såg bandet klippas

Nu är den nya Aggarpsskolan formellt invigd. Det skedde vid en ceremoni på tisdagen inför bland annat skolpersonal och elever. På eftermiddagen släpps även allmänheten in.

Strax före klockan elever på tisdagsförmiddagen samlades elever och personal på grönytan utanför skolan för att se den invigas.Bild: Mats Amnell
Skolan är avsedd för 700 elever i årskurserna 4-6 och 7-9. De yngre eleverna håller till i skolans södra del, där även ett fritidshem är inrymt, och de äldre i den norra. Totalt finns 28 hemrum för vardera cirka 25 elever.
Läs mer: Följ med på en rundtur i Svedalas nya skola
Skolbyggnaden inrymmer även bland att annat ämnessalar, skolmatsal och skolbibliotek.
Utöver själva skolbyggnaden finns också en helt nybyggd sporthall som ska ge bättre möjligheter för föreningslivet. Efter skoldagens idrottslektioner är lokalerna tillgängliga för olika idrotter. Den stor hallen kan delas av i två mindre med en höj- och sänkbar vägg.
Aggarpskolan i Svedala är snart färdig.Bild: Tom Wall
Takhöjden – nio meter mot sex i den nuvarande sporthallen – gör att Svedala Volley fortsättningsvis kommer att spela sina elitmatcher här. Läktaren rymmer 380 sittande åskådare.
I en intilliggande mindre allaktivitetshall, tänkt för möten och kulturevenemang, finns ytterligare en flyttbar läktare med plats för 200 personer. Sporthallen innehåller även kontor och mötes- och konferensytor för föreningar.
Byggnaderna började användas vid terminsstarten i mitten av augusti.
På tisdagsförmiddagen hölls en in vigningsceremoni för elever, personal och inbjudna gäster med tal och bandklippning.
Senare under eftermiddagen är skolan öppen för allmänheten.
Eleven Fanny Lee-Zielenski fick äran att förrätta Invigning av Aggarpsskolan. Utbildningschefen Johan Lundgren och kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) assisterade.Bild: Mats Amnell
Gå till toppen