Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Uppgifter om att kvinna ska ha fastnat i dörr på Öresundståg tillbakavisas

”Hjälp! Stopp! Stanna tåget!”. En kvinna skrek allt vad hon orkade samtidigt som hon sprang längs perrongen på Lunds central när ett tåg körde iväg. HD och Sydsvenskan skrev tidigare under tisdagen om händelsen där kvinnan ska ha fastnat med en arm i tågets dörr. Historien stämde dock inte. Detta enligt kvinnan själv som senare under dagen blivit intervjuad av Aftonbladet.

Lund C.Bild: Johan Nilsson/TT
Öresundståget från Helsingborg rullade in på Lunds perrong klockan 15.45 på måndagseftermiddagen. Kvinnan och hennes nioårige son skulle kliva av tåget, men båda hann inte ut i tid.
– Jag hade en stor resväska med mig och hade den framför mig i ena handen och min son bakom mig i den andra handen, säger kvinnan till Aftonbladet.
– Dörrarna slog igen precis bakom mig, på min sons fingrar, när han höll mig i handen, säger kvinnan till tidningen.
Kvinnan berättar sedan för Aftonbladet om hur hon desperat försökte öppna dörren och började springa ikapp med tåget när det började rulla ut från stationen. Hon sprang med handen konstant på dörrens öppningsknapp och det var sannolikt det som skapade intrycket att hon hade klämts fast i dörren.
Flera personer på perrongen försökte också stoppa tåget genom att skrika och banka på vagnen, men utan resultat. Efter 20-talet meter fick kvinnan ge upp. Enligt intervjun i Aftonbladet sprang hon därefter direkt till Skånetrafikens kontor och fick hjälp av personalen där som tillsammans med ombordpersonalen på tåget kunde se till att mor och son återförenades på centralen i Malmö.
Texten har uppdaterats efter att nya uppgifter om händelsen framkommit.
Gå till toppen