Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Sex lag gör upp om topplatserna - här är de inbördes mötena

Visserligen tog sig MFF förbi Östersund i den senaste allsvenska omgången, men fortsatt är det tungt att få ner avståndet mot de andra lagen framför. Marginalerna är onekligen inte med Malmölaget.

Ända fram till efter 95 minuters spel trodde jag att jag skulle kunna skriva i detta inlägg att MFF nu har avgörandet på egna fötter vad gäller tredjeplatsen. I över 90 såg det ut att krympa maximalt.
Avståndet hade varit nere i två poäng vid oavgjort och eftersom MFF har kvar att möta Norrköping, så hade man då för första gången en faktiskt praktisk möjlighet att gå förbi av egen kraft.
Göteborg tog ledningen, Norrköping kvitterade på övertid och gjorde alltså segermål i 96:e minuten.
Därmed är det Status Quo.
Efter Djurgårdens totalkollaps de senaste omgångarna, vågar jag hävda att Malmö FF slåss med fem andra lag om de sex översta platserna. Eller snarare för att uttrycka det helt korrekt - slåss med tre lag om platserna tre-sex. AIK och Hammarby spelar om guldet. Enligt mig, alltså.
Därmed blir de inbördes återstående mötena mellan de här sex lagen extra intressanta och allt kommer att avgöras efter landslagsuppehållet, även om AIK-Häcken tjuvstartar i helgen med ett möte.
Tänkte ni kanske ville ha vilka inbördes matcher som återstår samlat. Så då får ni det (de två sista omgångarna är inte datum och matchtider satta än). Det kan bli raffinerat i många möten.
1/9 AIK-Häcken
15/9 Östersund-MFF
16/9 Norrköping-AIK
23/9 AIK-Hammarby
26/9 Norrköping-MFF
7/10 Häcken-MFF
21/10 Häcken-Östersund
22/10 MFF-Hammarby
28/10 Norrköping-Östersund
29/10 AIK-MFF
1/11 Östersund-AIK
Hammarby-Häcken
Häcken-Norrköping
Östersund-Hammarby
Gå till toppen