Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Socialdemokraternas valaffischer saboteras varje natt

Sedan helgen har polisen fått in uppåt ett tiotal anmälningar om upprepat sabotage mot Socialdemokraternas valaffischer i Svedala.

"Det är väl någon eller några som inte tycker att vi företräder en bra politik som utsätter oss för skadegörelse", säger Ambjörn Hardenstedt, oppositionsråd i Svedala.
Affischerna och beachflaggorna sattes upp den 19 augusti. Sedan dess har de rivits ner och vandaliserats i princip varje natt.
– Det har varit återkommande skadegörelse på våra valaffischer. Även de andra partierna har drabbats lite, men det är framförallt våra som blir fördärvade, säger Ambjörn Hardenstedt (S).
Den senaste veckan har Socialdemokraternas valarbete följt samma mönster. Partiet börjar dagen med att sätta upp nya affischer – morgonen efter har de vandaliserats igen.Bild: Privat
Han menar att problemen har varit störst i Svedala där ett par platser varit mer utsatta än andra. Även affischer i Bara och Klågerup har vandaliserats, men i mindre utsträckning.
– Det har förekommit framförallt på nätterna, så det är väl någon som har lite sömnproblem och tycker det är kul att gå ut och riva ner valaffischer. I och med att det är upprepat och ett återkommande mönster kände vi att det var dags att göra en polisanmälan.
Polisen rubricerar händelserna som skadegörelse och stöld.
– Problemen är markant mycket större i år. Vi hade lite skadegörelse förra valet också, men inte alls i den utsträckningen som det är nu. Som jag förstår är det samma trender på många orter. Det är en tråkig utveckling, säger Ambjörn Hardenstedt.
Gå till toppen