Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Två pojkar misstänkta för mordet i Huskvarna

Ytterligare en pojke är nu misstänkt för mordet på den hemlöse EU-migrant som hittades död i Huskvarna i början av augusti, uppger P4 Jönköping.

En tonåring har anhållits, misstänkt för mordet på en EU-migrant som hittades död i en park i Huskvarna i början av augusti. Nu är ytterligare en person misstänkt för mordet på mannen.Bild: Adam Ihse/TT
Pojken är, till skillnad från den tonåring som tidigare har anhållits, under 15 år. Det är nu två pojkar som är misstänkta för att ha mördat mannen.
Migranten, som var i 50-årsåldern, hittades död i en park i början av månaden men det dröjde en vecka, till efter obduktionen, innan dödsfallet rubricerades som mord. Efter en omfattande utredning anhölls en tonåring under måndagen. Åklagaren är mycket förtegen och det råder sträng sekretess.
"Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess", sade förundersökningsledare Linda Schön sent på måndagseftermiddagen i ett pressmeddelande.
I den tekniska bevisningen finns bland annat klipp på sociala medier på mannen där han smygfilmats på nära håll utomhus.
– Det finns en del material säkrat, som man tittar på och givetvis använder sig av i utredningsarbetet, säger chefsåklagare Klas Lorefors som är insatt i utredningen till P4 Jönköping.
Sedan tidigare är två andra pojkar av intresse för polisen: en ung pojke som misstänks för misshandel av mannen under samma dygn som han dog och en pojke som misstänks för ofredande. Bägge pojkarna, som förhörts av polisen, är under 15 år. Både åklagare och annan personal som arbetar med fallet är specialiserade på unga förövare.
Fakta

Detta har hänt

8 augusti:En hemlös EU-migrant hittas död i en park i Huskvarna.

15 augusti:Efter obduktionen drar polisen slutsatsen att det handlar om ett mord och ändrar rubriceringen.

17 augusti:Flera personer samlas i Frälsningsarméns lokaler för att hedra minnet av den döde mannen.

Mitten på augusti:Filmklipp börjar cirkulera på sociala medier.

20 augusti:En pojke, under 15 år, förhörs av polis misstänkt för misshandel.

21 augusti:En annan pojke, också han under 15 år, förhörs av polis misstänkt för ofredande.

25-26 augusti:En pojke, över 15 år, anhålls i sin frånvaro av åklagaren misstänkt för mord.

27 augusti:Klockan 08.50 på morgonen grips den misstänkte pojken. Han tilldelas en advokat och anhålls senare under dagen.

Samma dag förordnar tingsrätten en annan pojke, under 15 år, ett juridiskt biträde. Enligt uppgifter är också han misstänkt för mordet.

Senare på eftermiddagen skickar Åklagarmyndigheten ut ett pressmeddelande och bekräftar att en person gripits. Åklagare Linda Schön skriver också att "vi håller förhör med flera inblandade personer".

30 augusti:Senast klockan tolv måste åklagaren Linda Schön meddela om den anhållne pojken ska begäras häktad.

Gå till toppen