Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ytterligare pojke misstänkt för mord

En tonåring har anhållits, misstänkt för mordet på en EU-migrant som hittades död i en park i Huskvarna i början av augusti. Nu är ytterligare en person misstänkt för mordet på mannen.Bild: Adam Ihse/TT
Ytterligare en person är nu misstänkt för mordet på den EU-migrant som hittades död i Huskvarna i början av augusti, uppger P4 Jönköping. Pojken ska vara under 15 år.
Migranten, som var i 50-årsåldern, hittades död i en park i början av månaden men det dröjde en vecka, till efter obduktionen, innan dödsfallet rubricerades som mord. Efter en omfattande utredning anhölls en tonåring under måndagen. Bland annat har polisen tittat på filmer på sociala medier.
"Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess", sade förundersökningsledare Linda Schön sent måndag eftermiddag i ett pressmeddelande.
Sedan tidigare är två andra pojkar av intresse för polisen; en ung pojke som misstänks för misshandel av mannen under samma dygn som han dog och en tredje pojke som misstänks för ofredande. Bägge pojkarna, som förhörts av polisen, är under 15 år. Både åklagare och annan personal som arbetar med fallet är specialiserade på unga förövare.
Gå till toppen