Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hjärupsbo vill ha övergångsställe : ”Man måste tänka mer proaktivt när det gäller olyckor”

Bygg ett övergångsställe så att barnen i Hjärup kan ta sig säkert över Lommavägen. Det vill Patrik Stridh, som har lämnat in ett förslag om saken till kommunen.

"Vägen ut från det nybyggda området vid Åkerslundsvägen utmed Robbans smide saknar ett tydligt övergångsställe för alla barn som flyttat in på det nya området", skriver Hjärupsbon Patrik Stridh i sitt medborgarförslag. Nu vill han se en ändring.Bild: Privat
För dem som bor i området vid Åkerslundsvägen finns allt från skolor och förskolor till idrottsplats på andra sidan av Lommavägen.
För att det ska bli säkrare att ta sig över – inte minst för alla barnen– vill Hjärupsbon Patrik Stridh att det byggs ett övergångsställ där.
Han nämner sin egen dotter som exempel.
– Hon känner sig extremt osäker för att korsa vägen, säger Patrik Stridh, som tycker att det är viktigt att kommunen generellt ser över säkerheten på orten.
– Man måste tänka mer proaktivt när det gäller olyckor.
Kommunfullmäktige eller ansvarig nämnd tar så småningom ställning till ett medborgarförslag efter att det har kommit in till kommunen.
Gå till toppen