Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man i Malmö anhållen – misstänkt för mord på kvinna

Vid 02-tiden natten till onsdag greps en man i Malmö, misstänkt för mord. En död kvinna hade då hittats i en bostad. ”Kvinnan är inte identifierad och anhöriga inte underrättade”, säger kammaråklagare Lena Körner som leder utredningen.

Bild: Johan Nilsson/TT
Det var på onsdagsnatten som polisen kallades till en bostad i Malmö. Det har tidigare förekommit rapporter om bråk på adressen, enligt vad Sydsvenskan erfar. Ingen svarade när polisen ville in, så låssmed kontaktades.
När dörren gick upp visade det sig stå en man i 50-årsåldern innanför. Han svarade knappt på tilltal och var "i dåligt skick", som en källa uttrycker det.
Längre in i bostaden låg en kropp täckt av ett tygstycke eller filt, upptäckte patrullen. Mannen i lägenheten svarade på direkt fråga att personen varit död i några dagar.
Mannen frihetsberövades misstänkt för mord. Kroppen visade sig vara en kvinna, men hon är inte identifierad.
– Vi vet inte vem offret är. Rättsläkarundersökning pågår, säger kammaråklagare Lena Körner.
Eftersom kvinnan inte är identifierad har anhöriga inte kunnat underrättas.
– Vi försöker att utreda vem offret är. I nuläget har jag inga uppgifter, säger Lena Körner.
Mannen som frihetsberövades av polisen kunde inte föras till arresten utan vårdas på sjukhus, enligt Sydsvenskans uppgifter. Han har flera lindrigare brott på sig från tidigare, bland annat är han dömd för att ha kört bil påverkad samt för att ha haft en kniv på sig.
Gå till toppen