Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mat & Dryck

Miljön viktigare än priset på fisken

Det är viktigare att fisken är producerad på ett hållbart sätt än att priset är lågt. Viktigast tycks dock vara smak och hälsoeffekter visar en ny undersökning.

Svenskar håller utkik efter miljömärkning på fisk när de handlar i fisk- eller frysdisken visar MSC senaste mätning. Arkivbild.Bild: Leif Jansson
87 procent av fiskkonsumenterna väljer miljömärkta produkter. 34 procent väljer miljömärkta produkter så ofta de kan, medan 53 procent svarar att de gör det ibland, visar en undersökning genomförd på uppdrag av hållbarhetsmärkningen Marine Stewardship Council, MSC. Det är en ökning med sex procentenheter jämfört med för två år sedan, en statistisk säkerställd ökning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen