Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Berit Dahlbäck

Berit Dahlbäck, Lund, har, som tidigare meddelats, hastigt och oväntat avlidit i en ålder av 77 år. Närmast sörjande är Berits barn med familjer.

Berit var en engagerad och positiv person i allt hon tog sig för.
I Lund och i Maria Magdalena kyrka fann Berit möjlighet att med iver och klokskap mycket aktivt vara med och bygga kyrka i församlingens kyrkoråd 1998 till 2003. I många andra olika grupper och sammanhang deltog Berit och bidrog med at utveckla verksamheten och att vara en god vän att möta. Under tiden från 1998 till i december 2017 hade Berit uppdrag i kyrkofullmäktige och nämnd.
Inom kyrkan i Lund och i vår församling var det en sak som engagerade Berit mer än något annat. I Diakoninämnden var Berit ledamot från 1998 tills den lades ner 2013. Hennes omsorg och engagemang för de mest utsatt i samhäller var obegränsat. Hennes yrke som sjuksköterska bidrog säkert till den insikt och kunskap som hon delade med sig av i Diakonicentralens verksamhet för människor i svårigheter och i behov av stöd.
Många är vi som mött Berit på hennes otaliga hundpromenader med sin kära vän. I bil eller på cykeln fick man en vinkning och till forts möttes man alltid av ett glatt leende. Samtalen vid dessa stunder gjorde gott en lång stund efteråt.
Berit kände livets bräcklighet, kanske ökade det hennes förmåga att uppskatta livet i stunden och allt hon hade omkring sig. Det liv som hon nu lämnat.
Närmast sörjande är Berits barn med familjer. Djupt saknad även av oss i Maria Magdalena och församlingen.
Monica Molin
ordförande församlingen
Lars-Erik Andersson
kyrkoherde em
Gå till toppen