Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Omorganisation hos Min Doktor – delas upp i två bolag

Den digitala vårdgivaren Min Doktor vill snabba på expansionstakten i Europa. Därför läggs den europeiska satsningen ett nytt bolag, Docly, medan Min Doktors övriga del får fortsatt fokus på Sverige.

Min Doktor upplever en ökad efterfrågan på digitala vårdmöten i ett flertal länder. Samtidigt är respektive vårdsystem och förutsättningar helt annorlunda i varje land.
Därför vill Malmöbolaget undvika arbetet med att på egen hand behöva anpassa sin vårdtjänst till samtliga lokala förutsättningar, inte minst i ljuset av konkurrensen med upptrappat lanseringstempo.
Nu har man istället anammat ett mer effektivt förfarande där Min Doktor splittas i två bolag; Min Doktor samt Docly. Det senare bolaget ska samarbeta med befintliga vårdgivare i övriga Europa.
Jonas Vig är Nordenchef för Min Doktor.Bild: Min Doktor
– Docly kommer primärt vara en teknik- och tjänsteutvecklare med fokus på leverans av den digitala processen och tekniska plattformen. Vi gör det helt enkelt för att vi tror att resultaten på dessa marknader blir bäst genom den här typen av samarbeten. säger Jonas Vig, som i denna bolagssplit blir ny vd för Min Doktor med fortsatt verksamhet på den svenska marknaden.
Samtidigt blir Laurens Leurink vd för Docly.
– De här planerna påverkar oss såklart praktiskt som organisation, men vi håller hårt i alla våra fantastiska medarbetare. Däremot kan rollerna komma att behöva fördelas över de olika bolagen, och därför har vi inlett förhandlingar med berörda medarbetares fackliga organisationer, säger Jonas Vig.
Han betonar att Malmöbolaget fortsätter att rekrytera personal på bred front.
– Vi växer så det knakar, söker hela tiden efter duktigt folk i bland annat Malmöregionen, och det kommer vi definitivt att fortsätta göra framöver, säger han.
Fakta

Min Doktor

Grundat: 2013.

Huvudkontor: Malmö.

Omsättning (2017): 70,4 miljoner kronor.

Antal anställda (2017): 69.

Rörelseresultat (2017): minus 99 miljoner kronor.

Resultat efter finansiella poster (2017): minus 102 miljoner kronor.

Gå till toppen