Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Prahl ska rädda TFF kvar i allsvenskan: ”Ny energi”

Här är tränarveteranen och förre MFF- och TFF-tränaren Tom Prahls nya uppdrag.
Han ska rädda kvar Trelleborgs FF i allsvenskan.
– Såväl ledare som spelare behöver stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.

Tom Prahls nya uppdrag – rädda kvar TFF i Allsvenskan.
Trelleborgs FF är sist i allsvenskan och kämpar för att klara sig kvar.
Då meddelar TFF:s styrelse att man fortfarande har förtroende för klubbdirektören Mattias Kronvall och tränaren Patrik Winqvist – men att klubben tar hjälp av den förre succétränaren i Trelleborg Tom Prahl.
– Vi har fullt förtroende för ledarstaben och laget med Mattias Kronvall och Patrick Winqvist i spetsen. De har fört oss till Allsvenskan med stor framgång. Nu har vi en tung period bakom oss och då behöver såväl ledare som spelare stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.
Så nu tar Trelleborgs FF in rutinerade Tom Prahl, 69 år.
Prahl ska hjälpa till och stötta i analyser men också fungera som ett bollplank till både klubbdirektör Kronvall och tränarer Winqvist.
Tom Prahl slog igenom ordentligt som tränare när han 1991 tog Trelleborgs FF upp i allsvenskan. Tre år senare gjorde Prahl och TFF succé i Uefacupen när man bland annat slog ut Blackburn. 1995 lämnade han för Halmstad, MFF och Viking för att 2008 återkomma till TFF. 2011 lämnade han TFF igen och sedan 2016 har han varit scout åt svenska landslaget.
På Svenska landslagets presskonferens på onsdagen meddelade man att Prahl tar en paus från sitt scoutarbete fram till december.
Nu ska all fokus ligga på att rädda TFF kvar i allsvenskan.
– Det är lätt att självförtroendet får sig en törn efter en lång period av motgångar. Att då åter lyfta sig som lag och individ och hitta tillbaka till glöden på plan är en tuff utmaning. Men med rätt förutsättningar är det möjligt att komma tillbaka och säkra kontraktet för 2019, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF i ett pressmeddelande.
TFF ska också på både grupp- och individuell nivå ta hjälp av en mental rådgivare.
I söndags förlorade Trelleborgs FF mot AIK med 0–2 och det var TFF:s sjätte raka förlust.
Tom Prahl har tagit tre SM-guld med Halmstad BK och med Malmö FF.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Prahl till TFF
Gå till toppen