Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rösler: "Vi har Rasmus och Behrang tillbaka"

Vidi borta vs Midtjylland borta, avgörande matcher - avgörande skillnader? MFF-tränaren Uwe Rösler tvekar inte i sin beskrivning inför avgörandet i Europakvalet.
– Vi har Rasmus Bengtsson och Behrang Safari tillbaka.

Trots att MFF nu måste göra mål, så väljer Rösler alltså att lyfta sina rutinerade mittbackar. Rasmus Bengtsson fick kliva av redan efter 31 minuter mot Vidi, båda missade matchen nere i Ungern.
– Det är tufft att spela mot Midtjylland både mentalt och fysiskt. Bollen kommer att vara i boxen och det gäller att inte sätta en fot fel, säger Uwe Rösler och fortsätter:
– Det är tröttande, men de fick vila mot Sirius och har kört ett par bra träningar. Det kommer att få dem att växa automatiskt i matchen. Det är en stor positiv sak.
Mycket talar för att de båda får spela från start även denna gång, samtidigt antyder Rösler att det är i backlinjen han har en av sina funderingar inför startuppställningen. Han nämner inte Oscar Lewicki, men däremot en annan spelare.
– Franz (Brorsson) har spelat bra. Det är en kamp där. Han är en av de kandidater jag tänker på, men jag måste se matchen från olika scenarier.
Uwe Rösler betonar att MFF "investerade" mer i matchen än FCM – fler skott, fler högkalibriga avslut, men inte på att göra mål. Dessutom trycker MFF-tränaren på skillnaden i kraft att nå avslut.
– Vi behövde femton passningar för att nå dit – de behövde tre. Det är två olika spelstilar som möts. För oss gäller att inte sätta en fot fel i det egna straffområdet – och göra fler mål. Det kunde vi enkelt gjort i Malmö. Vi måste spela på vårt sätt och det gjorde vi under majoriteten av matchen i Malmö.
Gå till toppen