Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Salzburg misslyckades igen - kan få möta MFF i Europa League

Champions League-lagen 2018/2019 är klara. Men än en gång är ett av lagen INTE österrikiska mästarna Red Bull Salzburg.

Rödbullarna fick på tafsen igen - av Rödstjärnorna. I ännu en närmast osannolik tillställning.
Första mötet mellan lagen slutade 0-0 i Belgrad. I returen såg Red Bull Salzburg ut att gå mot det efterlängtade CL-gruppspelet. Ledde med 2-0 i början av andra halvlek - när Röda Stjärnan gjorde två mål på en minut genom samme spelare.
Forwarden med det långa namnet El Fardou Mohamed Ben Nabouhane gjorde fullträffarna som än en gång skickade Salzburg till Europa League. Han har en stark koppling till MFF:s Fouad Bachirou. Båda representerar nämligen det lilla öriket Komorerna.
Munas Dabbur deppar efter att Salzburg åkt ur - trots att han själv gjort både 1-0 och 2-0 åt det österrikiska laget.Bild: FLORIAN ERTL
Röda Stjärnan hade fått och sålt 7 200 biljetter till en bortasektion i Salzburg. Plus att man på andra sektioner hade enligt österikiska Krone Zeitung kanske ytterligare 2 800 supportrar till...
I Europa League kan Salzburg alltså stöta på Malmö FF - om nu "Di blåe" lyckas slå ut Midtjylland. Salzburg kommer att hamna i seedingsgrupp ett.
Salzburg har nu alltså missat Champions League 11 gånger. Här är de som slagit ut Salzburg.
2006 - FC Valencia
2007 - Sjachtar Donek
2009 - Maccabi Haifa
2010 - Hapoel Tel Aviv
2012 - F91 Düdelingen
2013 - Fenerbahçe Istanbul
2014 - Malmö FF
2015 - Malmö FF
2016 - Dynamo Zagreb
2017 - HNK Rijeka
2018 - Röda Stjärnan Belgrad
Var i kontakt med Åge Hareide, i dag dansk förbundskapten, som bara kunde konstatera att förbannelsen ligger kvar över Salzburg. Ville mest kolla om vi får se honom i stadion på Herning på torsdagen för att titta på Anders Christiansen, men han kommer att vara på Parken och se FC Köpenhamn.
Gå till toppen