Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Vad vilja de rödgröna ifråga om ett renare Malmö?

Min tanke om vi ska minska utsläppen, är väl att inte göra flödet ännu lättare till och från Västra hamnen? Det skriver Mikael Hell.Bild: Emil Sandgren
En av Malmös mest trafikerade cykelleder nu på sommaren måste vara den kring Ribersborg och i synnerhet området kring hundrastplatsen och fram emot Limhamnsvägen.
Själv kommer jag till och från Västra hamnen och cyklar alltså dagligen sträckan mot korsningen Limhamnsvägen/Mariedalsvägen. Nu är det så olyckligt att gatukontoret redan i maj månad bestämde sig för att blockera överfarten vid ljusen, vilket innebär att vi cyklister får korsa vägen lite här och där. Det är inte trevligt med tanke på hur Malmös bilister framför sina fordon.
Vi som kommer från Västra Hamnen och som valt bort bilen till förmån för cykel och ett renare Malmö, har redan korsat vägen på ett par ställen på grund av olika byggen, vilket är okej, men lite irriterande. Gatukontorets argument är att detta ska, citat: ”förbättra flödet ut mot Limhamnsvägen” på bekostnad av cyklisternas framkomlighet.
Min tanke om vi ska minska utsläppen, är väl att inte göra flödet ännu lättare till och från Västra hamnen? Västra hamnen svämmar redan över av bilar, i synnerhet nu på sommaren.
Vågar någon i MP som styr Malmö med S ringa någon på gatukontoret och påpeka det absurda i situationen och snabbt som tusan öppna upp överfarten igen? Hänvisa till att Malmö faktiskt bestämt sig för att öka mängden folk som väljer cykel istället för bil. Det gäller för övrigt hela Sverige.
Mikael Hell
Boende i Västra Hamnen, cyklist och röstberättigad.
Gå till toppen