Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: Visst är det märkligt – Rösler kan åka ur två kval utan att förlora

Förlängs sviten är den väl värd ett bättre öde?

På torsdagen spelar Malmö FF sin 15:e tävlingsmatch sedan Uwe Rösler tillträdde som tränare. Hans facit är onekligen rätt okej efter 14 matcher – Malmö FF har ännu inte förlorat under hans ledning.
Ändå kan det alltså bli så att MFF åker ur två Europakval även om sviten håller på torsdagen.
MFF åkte ur Champions League-kvalet mot Vidi via 1–1 hemma och 0–0 borta. Skulle det bli 0–0 eller 1–1 mot Midtjylland är ju samma sak faktum i Europa League-kvalet. Bortamålen fäller avgörandet.
Kan ju tyckas att den här sviten är värd ett bättre öde om den förlängs mot Midtjylland:
Sirius–MFF 0–4
Drita–MFF 0–3
MFF–Östersund 1–1
MFF–Drita 2–0
Örebro–MFF 1–2
Cluj–MFF 0–1
MFF–Norrköping 2–1
MFF–Cluj 1–1
MFF–Vidi 1–1
Dalkurd–MFF 0–1
Vidi–MFF 0–0
MFF–TFF 3–0
MFF–Midtjylland 2–2
MFF–Sirius 5–0
***
Okej, vi tangerar det kommersiella. Men ändå. Anders Christiansens förkärlek för Faxe Kondi har blivit en visa bland supportrarna. Han borde trivas på Arena Herning, eftersom en hel läktare är döpt efter och draperad efter varumärket...
***
594 MFF-supporters har fått officiella sektionsbiljetter. Några till har köpt på andra sektioner. En stor mängd av dem kommer att samlas på lokal på stans centrala gågata. Supporteransvarige Pierre Nordberg räknar med att 300-400 samlas där. Det finns folk här i Danmark som tror att MFF-klacken kan dominera. Jag tyckte det var rätt bra tryck på Midtjyllands tillresta i Malmö, så vi får väl se.
Samtidigt ironiserar Brøndby på twitter kring intresset för Midtjylland – som även i Danmark anses som ett "plastlag", konstruerat och utan historisk föranikring. I helgen möts de båda topplagen nämligen i ligan i Brøndby. Och Brøndby skriver att man stoppat försäljningen av biljetter till bortasektionen på grund av det ovanligt stora intresset. Innan ytterligare biljetter säljs, vill man försäkra sig om att de 14 (!) som köpt biljetter verkligen är riktiga Midtjyllandsupportrar.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF i Europakvalet 2018
Gå till toppen