Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till Erika Hjelm, Vänsterpartiet

En välfärd där det är kvalitet och människors behov som står i centrum, inte privata företags vinstintressen. Det är den viktigaste frågan för henne. Möt Erika Hjelm (V) inför valet i Lomma.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi vill se en gemensamt finansierad välfärd där det är kvalitet och människors behov som står i centrum, inte privata företags vinstintressen. Vi kommer därför verka för att äldreomsorgen tas tillbaka till kommunal regi. Vi vill ha en balans i utbudet av bostäder där ett bra boende till en rimlig kostnad för både unga vuxna och äldre prioriteras. Dessutom vill vi att förutsättningar för kollektivtrafik gällande förbindelser mellan Bjärred och Lund/Malmö förbättras.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att få påverka och driva frågor som är viktiga för de som röstar på Vänsterpartiet.
3

Varför gick du med i Vänsterpartiet?

– Jag blev medlem i Vänsterpartiet för ungefär tio år sedan då jag arbetade som sjuksköterska och dagligen fick kämpa med att inte räcka till för patienterna och möta de konsekvenser som brist på förebyggande hälso- och sjukvård leder till i form av psykisk såväl som fysisk ohälsa. Vänsterpartiet var och är det enda alternativet för en jämlik hälso- och sjukvård.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det finns inga andra partier som på allvar vill se ett mer jämlikt och rättvist samhälle så för mig finns inga alternativ.

Snabba fakta om Erika Hjelm

Namn: Erika Hjelm
Parti: Vänsterpartiet
Yrke: Folkhälsostrateg
Född: 1986
Gå till sydsvenskan.se