Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Energidryck till barn kan förbjudas i England

Engelska barn kanske snart inte få köpa de socker- och koffeinfyllda dryckerna längre. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Det kan bli förbjudet att sälja energidrycker till barn i England, säger den brittiska regeringen i ett uttalande. Energidrycker innehåller höga mängder socker och koffein och har länge kopplats ihop med fetma och andra hälsosjukdomar. Brittiska ungdomar konsumerar omkring 50 procent mer av den uppiggande drycken, än andra ungdomar i Europa.
– Tusentals konsumerar drycken regelbundet, ofta på grund av det låga priset. Vi diskuterar möjligheten att förbjuda försäljningen till unga, säger Storbritanniens premiärminister Theresa May i uttalandet.
Förbudet skulle gälla drycker som innehåller minst 150 milligram koffein per liter, och skulle endast beröra barn i England – inte de som bor i Skottland, Wales och Nordirland, där reglerna i stället kommer att beslutas om lokalt.
Gå till toppen