Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Full man slog vakt vid Triangeln efter bråk om tiggare

Han skällde på en tiggande kvinna utanför Systembolaget. När ordningsvakten sa till honom att skärpa sig blev mannen våldsam. Nu ställs han inför rätta.

En vanlig torsdag i maj var den 47-årige mannen på väg in på Systembolaget vid Triangeln. Han var full, men ville ha mer.
På vägen in bad en tiggare om pengar. Så här säger mannen själv i förhör:
– Det satt någon kärning och tiggde, jag sade du får inte en krona av mig, jag gick sedan in. Hon menade på att jag var otrevlig. Jag sade är du dum, jag blev provocerad.
För ordningsvakten på Systembolaget såg det annorlunda ut. Han uppfattade mötet med tiggaren som rent trakasseri och gick ut för att säga till mannen. Och be honom försvinna.
Då smäller det. 47-åringen, som är trogen kund på stället och känner vakten lite grand, käftar emot. Det erkänner han själv. Vakten tycker att mannen kommer för nära och puttar bort honom. 47-åringen svarar med att slå till vakten.
Bilder på den 47-årige mannens ena hand, som ska visa kraften i slaget mot vakten.Bild: Polisen
Då blir han gripen. Flera kollegor till vakten kommer till platsen och sedan hämtar polisen mannen.
– Det blev väl lite fel, jag var inte nykter, lyder hans sammanfattande förklaring.
Han erkänner brottet våld mot tjänsteman. Därmed lär han dömas till böter, eller till och med ett kortare fängelsestraff.
Gå till toppen