Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Hoppas på roll i FCR för Schelin

FC Rosengård och Lotta Schelin nådde aldrig målet att tillsammans ta ett SM-guld. Samarbetet behöver dock inte vara över. – Jag tror att vi i framtiden kan dra nytta av varandra, sa klubbens sportchef Therese Sjögran.

Therese Sjögran vill se Lotta Schelin i en roll i FC Rosengård i framtiden.Bild: CARL SANDIN
Torsdagen var även en kämpig dag för Therese Sjögran som under många år känt Lotta Schelin, men som den senaste tiden haft en roll som sportchef i FC Rosengård. På podiet i Gamla Ullevi var det framför allt i den rollen som hon var närvarade.
– Jag upplevde det som väldigt känslosamt idag. Det var tufft att försöka hålla tillbaka känslorna. Att få avsluta sin karriär så här – att inte få bestämma själv – är tufft.
Med Lotta Schelins flytt hem till Sverige och FC Rosengård 2016 var det tänkt att en lång och framgångsrik karriär också skulle krönas med ett SM-guld.
Så blev det aldrig. Linköping snuvade FCR på guldet både 2016 och 2017 och i år har anfallsstjärnans nackskada stoppat allt spel på planen.
– Det är jättetråkigt att karriären slutar så här. Jag önskar så klart att du hade fått vinna SM-guldet du kom hem för att göra. Även om det tar slut idag är jag övertygad om att vi kommer jobba tillsammans i framtiden, sa Therese Sjögran till Lotta Schelin på presskonferensen.
Efteråt förtydligade hon sina planer
– Klubben har många ungdomar och flera sociala projekt. Jag vet att Lotta brinner för det sociala och tillsammans tror jag att vi i framtiden kan dra nytta av varandra. Hon är fortfarandet ett väldigt starkt varumärke.
Däremot vill hon inte sätta någon press på Lotta Schelin utan bara hålla en dörr öppen.
– Det viktigaste är att hon blir frisk och sedan kan vi ta allt annat efter det.
Gå till toppen