Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Målen gav MFF 37 miljoner – och det blir mer: ”Är mycket lycklig”

Marcus Antonsson och Markus Rosenberg sparkade hem 37 miljoner kronor till Malmö FF på torsdagskvällen, Och det kommer bli ytterligare många nya miljoner.
– Jag tackar mina spelare för att de har gjort det här. Jag är mycket lycklig, förklarade MFF-tränaren Uwe Rösler i Kanal 9 efter matchen.

Uwe Rösler och Rasmus Bengtsson firar avancemanget.Bild: LUDVIG THUNMAN
Med Malmö FF:s starka insats ser fotbollshösten helt plötsligt ljus ut i Malmö. MFF vann mot Midtjylland i den andra playoff-matchen till Europa League och avancerade med sammanlagt 4–2.
Segern mot Midtjylland gav 37 miljoner till klubben och varje ny seger i Europa Leagues gruppspel ger ytterligare knappt sex miljoner till klubben. Tränaren Uwe Rösler värvades till MFF i somras för att rädda säsongen.
Det är gjort nu.
– Mina spelare är så starka. Vi spelade på samma sätt som hemma, men nu kom Rasmus Bengtsson och Behrang Safari kom in och vi kunde ligga längre upp. Vi var så starka, förklarade en överlycklig MFF-tränare.
Förutom Uefas premier för avancemang till gruppspel och eventuella segerpremier i detsamma kommer MFF få ytterligare inkomster – bland annat genom Uefas marknadspott, rankingbonus samt intäkter i samband med lagets matcher i gruppspelet.
Europa Leagues gruppspel lottas i morgon klockan 13 och Sydsvenskan direktrapporterar lottningen.
Fakta

Miljonerna som står på spel i Europa League

Vidare till gruppspel: 30,3 miljoner kronor

Seger i gruppspelsmatch: 5,9 miljoner kronor

Oavgjort i gruppspelsmatch: 2,0 miljoner kronor

Gruppseger: 10,3 miljoner kronor

Grupptvåa: 5,2 miljoner kronor

Avancemang till sextondelsfinal: 5,2 miljoner kronor

Avancemang till 1/8-delsfinal: 11,4 miljoner kronor

Avancemang till kvartsfinal: 15,5 miljoner kronor

Avancemang till semifinal: 24,9 miljoner kronor

Avancemang till final: 46,6 miljoner kronor

Slutseger: 41,4 miljoner kronor

Till de fasta beloppen tillkommer pengar från den så kallade marknadspoolen, som i huvudsak är tv-intäkter, till lagen som når gruppspelet.

Källa: Uefa.com

Gå till toppen